Uw dak bedekken met EPDM Dakbedekking?

EPDM dakbedekking

Tegenwoordig zijn er vele vormen van dakbedekking op de markt. Eén van de meest gebruikte materialen, naast bitumen is EPDM. EPDM wordt ook wel aangeduid met termen als dakfolie en –rubber en is verkrijgbaar bij vele bouwmarkten. Regelmatig krijgen wij van klanten vragen over de verschillen tussen bitumen en EPDM, en de mogelijkheden voor het zelf aanbrengen van het dakfolie. Op deze pagina krijgt u meer informatie over de verschillen, de prijs en tips voor het aanbrengen van dakbedekking.

Vraag gratis offertes aan en ontdek de scherpe prijzen.

Wat is EPDM rubber?

EPDM is een synthetische rubber (kunststof) dat wordt geproduceerd in een proces van polymerisatie van de stoffen Ethyleen, Propyleen en Dieen Monomeer. Door aan deze kunststof roet, zwavel en enkele vulstoffen toe te voegen wordt het verwerkt tot een speciale dakbedekking die zeer vaak besteld wordt. Het voordeel van deze kunststof is namelijk een hoge bestendigheid tegen wisselende temperaturen, chemische bestandheid tegen zuren en zouten, en een goede elasticiteit. Om de kwaliteit van EPDM rubber te behouden, raden wij aan een vloeibare bovenlaag over deze dakbedekking aan te brengen.

Bitumen of EPDM?

Sky Dakbedekkingen kan zowel EPDM als bitumen als dakbedekking plaatsen. Beide producten hebben dan ook uitstekende eigenschappen voor een dakbedekking. Bitumen is echter geen kunststof maar een meer natuurlijk product dat wordt gemaakt van ruwe aardolie. Of u moet kiezen voor bitumen of EPDM als dakbedekking is afhankelijk voor uw wensen. Bitumen is iets goedkoper, maar het kunststof rubber heeft een iets langere levensduur.

Interesse in EPDM dakbedekking?

Vraag een gratis offerte aan en ontdek onze scherpe prijzen.

Afdekken EPDM met vloeibare laag

Veel van onze klanten denken dat het voldoende is om EPDM rubber op het dak aan te brengen, om zo de isolatie te optimaliseren en wateroverlast te voorkomen. Hoewel u al profiteert van vele voordelen door een enkele laag EPDM of bitumen, raad menig specialist aan om nog een vloeibare bovenlaag te leggen. Een voorbeeld van een dergelijke vloeibare bovenlaag kennen wij onder de naam Hypertectum. Dit vloeibare materiaal is een één componentig systeem dat damp open is, en staat voor een waterdichte aansluiting op veel materialen. Of u uw platte daken nu bedekt met EPDM dakfolie of met bitumen, door deze vloeibare bovenlaag weet u zeker dat u geen last krijgt van water of damp in de dakbedekking.

EPDM Dakbedekking

Zelf dakfolie aanbrengen

Wilt u zelf de EPDM dakbedekking aanbrengen? Reken dan eerst uit hoeveel dakfolie en lijm u nodig hebt. Bij de meeste bouwmarkten is het voldoende om de lijm of kit en het rubber ongeveer twee weken van te voren te bestellen. U rekent de benodigde hoeveelheid dakbedekking het beste uit door te werken met rechthoeken. Maak vervolgens eerst het dak stofvrij, en breng een vloeibare primer aan voordat u het dakfolie uitvouwt. Laat het rubber minimaal een uur rusten voordat u deze vastzet. Daarna moet u de kit of lijm aanbrengen, leg de dakfolie op de lijm en druk het daarna goed aan. De strepen lijm/kit moeten ongeveer een halve meter van elkaar geplaatst worden voor een zo goed mogelijk resultaat.

Prijs

De prijs voor het vervangen van kunststof dakbescherming is afhankelijk van diverse factoren. Zo wordt de prijs beïnvloed door de afmetingen van het dak, en het gekozen materiaal.

Daarnaast is de prijs ook onderhevig aan de mate van zelfstandigheid: wilt u zelf het materiaal aanbrengen of hebt u geen behoefte om met lijm en kit aan de slag te gaan? Wij helpen u graag!