Uw dak voorzien van nieuwe dakpannen?

Dakpannen

De meest gebruikte vorm van dakbedekking in Nederland zijn dakpannen. Deze traditionele soort dakbescherming is zeer gemakkelijk te plaatsen en is vraag over het algemeen het minste onderhoud en is relatief goedkoop verkrijgbaar bij menig leverancier. Op deze pagina vindt u meer informatie over de diverse soorten dakpannen die wij aanbieden zoals keramische en oud Hollandse pannen. Daarnaast geven we u tips over het vervangen van het pannendak, en de mogelijkheden voor het beschermen van de dakbedekking met behulp van een laag coating. Hebt u na het lezen van de pagina nog vragen of bent u benieuwd naar de prijzen?

Vraag gratis offertes aan en ontdek de scherpe prijzen van dakpannen (leggen). Wij zijn u graag van dienst.

Wanneer de dakpannen vervangen?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag wanneer zij het beste de dakpannen kunnen vervangen. Wij houden over het algemeen rekening met een gemiddelde levensduur van de dakpannen van ongeveer 20 jaar. Na deze periode is het adviseerbaar om de pannen te vervangen door nieuwe exemplaren. Hebt u gebruikte dakpannen aangeschaft? Dan moet u uitgaan van een kortere levensduur. Om u te verzekeren van de kwaliteit van de dakpannen raden wij bovendien aan om jaarlijks het dak te controleren op beschadigingen en eventuele aangroei van mossen. Reinig de dakpannen met behulp van een hogedrukspuit of kies voor geglazuurde pannen.

Prijs gebruikte dakpannen leggen

Het leggen van een pannendak is een klus die u het beste kunt overlaten aan Sky Dakbedekkingen, al is het ook mogelijk om dit zelf te doen. Wilt u kosten besparen maar wel de hulp van een dakdekker inschakelen? Overweeg dan de mogelijkheid om gebruikte dakpannen te laten leggen. Door een gebruikte dakpan te glazuren kunt u de levensduur optimaliseren, en blijft de prijs relatief laag. Wilt u moet ongeveer rekening houden met kosten rond de €40,- per vierkante meter. Laat u kleidakpannen leggen door Sky Dakbedekkingen? Dan is de prijs ongeveer €60,- de levensduur stijgt dan ook met een gemiddelde van 15 jaar.

Wilt u dakpannen laten leggen?

Vraag een gratis offerte aan en ontdek onze scherpe prijzen.

Dakpannen

Keramische

Geglazuurde keramische dakpannen zijn traditioneel de meest gebruikte dakpanvorm. Er zijn dan ook vele verschillende soorten keramische pannen verkrijgbaar voor het leggen van een standaard pannendak. Zo biedt menig specialist geprofileerde en vlakke varianten aan, in meerdere kleuren en oppervlakte bewerkingen. Geglazuurde keramische dakpannen zijn mat en glanzend te koop.

Kunststof

Nieuw op het gebied van dakpanmaterialen is kunststof. Kunststof pannen zijn een verbeterde versie van de plastic variant, omdat zij een thermisch verzinkte stalen kern hebben. De kunststof dakpannen worden bovendien beschermd met behulp van een coating, die water- en vuilafstotend werkt. Het voordeel van een bovenlaag is bovendien dat de kleur van het kunststof behouden blijft.

Betonnen

Een betonnen dakpan staat ook wel bekend als de sneldek dakpan. Dit komt doordat betonnen dakpannen grote afmetingen hebben en daardoor snel te leggen zijn. Betonnen pannen hebben een lagere prijs dan de keramische variant, en een hogere kleurvastheid. Betonnen dakpannen kunnen door sky dakbedekkingen worden voorzien van een zijdelingse of kopsluiting, afhankelijk van uw wensen.

Oud Hollandse

Wilt u een authentieke sfeer creëren tijdens het vervangen van de dakbedekking, of het leggen van nieuwe dakpannen? Dan is de Oud Hollandse dakpan wellicht een goede keuze voor u. De Oud Hollandse pan heeft een kenmerkende golvende vorm, en is zeer smal. Dit zorgt voor een snelle waterafvoer. Vraag Sky Dakbedekkingen naar de prijs en opties voor het kopen van gebruikte Oud Hollandse dakpannen.

In samenwerking met
Meij Dakbedekkingen
LTB Dakbedekking
iRonca