Uw dak met PVC dakbedekking bedekken?

PVC dakbedekking

PVC is dakbedekking gemaakt van kunststof materiaal (polyvinylchloride) welke wordt toegepast op een plat en hellend dak. De witte variant is erg populair omdat deze het zonlicht extra reflecteert. Hierdoor warmt het dak minder snel op en blijft uw huis koel in de zomer. PVC-rollen zijn laag geprijsd en gaan zo’n 25 jaar mee. Het aanbrengen is te vergelijken met het leggen van bitumen. Het materiaal wordt op het dak op maat gesneden. Daarna wordt het met behulp van een mechanische föhn, die zeer hete lucht produceert, bevestigd. In het snijden en lijmen gaat veel tijd zitten. Daarom is het leggen wel prijzig. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van kunststof dakbedekking.

Vraag gratis offertes aan en ontdek de scherpe prijzen.

Wat is de levensduur?

Een kunststof dakbedekking gaat, nadat het in aangelegd, met gemak 20 jaar mee. Afhankelijk van de dikte en regelmatig onderhoud kan het materiaal tot zelfs 30 jaar meegaan. De levensduur wordt medebepaald door de dikte. Een laag is mimimaal 1,2mm dik. Echter hoe dikker, hoe langer deze meegaat. PVC is verkrijgbaar in een gewapende en ongewapende variant. De gewapende uitvoering is sterker en voorkomt scheuren.

Noodzakelijk onderhoud beperkt zich slechts tot het 1 tot 2 keer per jaar reinigen van het dak. Hiermee onderhoudt u uw dak op een juiste manier. U voorkomt zo dat vuil en afzettingen zich invreten en schade aan het materiaal veroorzaken.

Voordelen van een PVC dak

  • Lage materiaalkosten en licht van gewicht
  • Geen brander nodig bij aanbrengen
  • Verkrijgbaar in diverse kleuren
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Volledig recyclebaar
  • Milieuvriendelijk
  • Wortelbestendig

Benieuwd naar het werkgebied van Sky Dakbedekkingen

Klik op de button om te kijken of wij bij u in de omgeving werkzaam zijn.

Geschikt voor plat en hellende daken

Dakbedekking van PVC is zowel geschikt voor platte als voor licht hellende daken. Een kunststof dak is daarnaast sterk genoeg om zonnepanelen of onderdelen van een dakterras op te plaatsen. Wel is het daarbij van belang om de onderdelen die u op het dak plaatst te voorzien van pootjes.

Dit kunststof materiaal is tevens wortelbestendig. Daarmee is het erg geschikt voor het aanleggen van een groen dak met beplanting en daarmee goed voor het milieu. Ook het aanbrengen van een grindlaag bovenop een nieuwe kunststoflaag is mogelijk.

Voor een schuin dak raden we u aan om te kiezen voor een bedekking met dakpannen.

PVC Dakbedekking

PVC dakbedekking repareren

Last van lekkage? Laat dit zo dan spoedig mogelijk repareren. Wanneer grote plassen regenwater op dezelfde plek blijven liggen, kan dit tot lekkage leiden. Het is belangrijk dit snel te repareren om grotere schades voor te zijn.

Reparatie is vaak eenvoudig mogelijk met behulp van een reparatiekit. Maar ook het gebruiken van een professionele hete lucht föhn is een veel gebruikte methode om scheuren en beschadigingen te repareren.

Over het algemeen geldt dat hoe ouder uw bestaande dakbedekkingslaag is, hoe lastiger reparatie wordt. Mocht repareren helemaal niet meer mogelijk zijn, dan is de levensduur van uw dakbedekking bereikt en kunt u deze het beste in zijn geheel vervangen.

Gratis offertes aanvragen

Vraag gratis offertes aan en ontdek onze scherpe prijs.

Klantvriendelijkheid en snelle respons staat bij ons hoog in het vaandel. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en wij zijn u spoedig van dienst.

Interesse in PVC dakbedekking?

Vraag een gratis offerte aan en ontdek onze scherpe prijzen.